Must-have: een complete gids van sociale media-formaten

 

Heb jij posts gemaakt voor Instagram Stories, Reels of TikTok en ben je niet zeker of alles van jouw afbeelding goed zichtbaar zal zijn? Wij hebben de oplossing voor jou! We ontwikkelden een reeks overlays waarmee je in enkele klikken de positie van jouw post kunt controleren. Zo kan je snel en eenvoudig checken of alles goed wordt weergegeven en weet je zeker dat het logo of de tekst op de juiste plaats staat. Daarnaast geven je ook de verschillende formaten voor elk sociale mediaplatform. 

 

In no time het juiste formaat voor jouw content

Een handig overzicht met al de formaten van de verschillende soorten placements voor ieder sociale mediaplatform? We got you! We creëerden een downloadable waarin je een overzicht kan terugvinden van alle formaten voor elk platform. Je vindt er voor alle soorten placements ook templates met het juiste aantal pixels. 

 

‘Safe zones’ voor Instagram en TikTok

Als content creator kan het je heel wat tijd besparen door de positie van jouw post te controleren aan de hand van safe zones. Deze zones tonen je de ideale plek voor tekst of logo’s en geven aan welke elementen niet zichtbaar zijn als ze buiten de safe zones vallen.

Aan de slag!

Hoe gebruik je ons bestand? We leggen het je graag uit! Er zijn twee manieren waarop je gebruik kan maken van onze templates en overlays. 

 1. Download het Figma-bestand met daarin de ‘safe zone-templates’. Plaats jouw post achter de templates met de gemarkeerde safe zones en zie meteen of alles netjes binnen de grenzen van een goed gepositioneerde post valt.
 2. Geen Figma-account? Download de safe zone-afbeeldingen en gebruik ze als overlay om jouw templates te controleren.

 

Nog enkele aanvullende aandachtspunten

Als je jouw posts gecontroleerd hebt met onze safe zone-templates, zijn hier nog enkele laatste puntjes om af te vinken om jouw posts volledig klaar te maken:

 • Is je lettertype groot genoeg en duidelijk leesbaar?
 • Gebruik je kwalitatieve afbeeldingen?
 • Heb je een duidelijke boodschap? 
 • Wil je dat jouw doelpubliek iets doet? Formuleer dan een duidelijke en onweerstaanbare call-to-action met behulp van onze vorige blog.
 • Heb je een video?
  • Houd rekening met de maximale videolengte. Voor Instagram Stories is dit 15 seconden, voor Instagram Reels 90 seconden en voor Instagram Video’s en TikTok is dit 60 seconden.
  • Gebruik bij voorkeur ondertiteling in het geval dat mensen de video bekijken zonder geluid.  

 

Als je zonet alles hebt afgevinkt en jouw content valt netjes binnen de ‘safe zone’ van onze templates, dan is jouw post helemaal klaar om gelanceerd te worden! 

Go impress your audience! 🚀

Download nu

en krijg meteen toegang tot de uitgebreide gids van formaten en ‘safe zone’-templates.  Not another newsletter...

  Join 100+ other digital growth marketers and get monthly tips and insights delivered right in your inbox.