Waarom videomarketing inzetten als bedrijf een must is

Post image

Videomarketing is de toekomst

Iedereen zegt het al jaren, maar toch doen veel bedrijven er weinig mee. Eén van de redenen is dat veel mensen niet weten wat dit type content oplevert en hoe ze ermee aan de slag moeten. Wij delen enkele belangrijke redenen waarom jij als bedrijf of als merk moet inzetten op videomarketing en wat het kan opleveren voor jouw bedrijf.

Beelden zeggen meer dan 1000 woorden

Het is een cliché maar het is bewezen dat video’s het over het algemeen beter doen dan enkel een visual met een lange lap tekst. Video’s zijn momenteel namelijk 80% van het gehele internetverkeer. Een video trekt sneller de aandacht en behoudt die ook.

Met een goed doordachte videomarketing strategie zet je je bedrijf in the picture en val je overal op. Je toont je publiek waarom jij de beste keuze bent en wat je te bieden hebt. Het is dus een uitgelezen kans om je te verbinden met je doelpubliek. 

Authenticiteit trekt de aandacht

Iemand op je video laten klikken en hem in zijn geheel bekijken is je grootste uitdaging geworden. Aangezien de gemiddelde aandachtsspanne is gedaald tot slechts 8 seconden, moet je jouw publiek in die tijd aan de haak slaan en kunnen bewijzen dat je een betrouwbaar bedrijf bent met een interessante service.

Combineer dus je kennis en passie voor jouw product/service met prachtige cinematografie en de views zullen de hoogte in schieten. Mensen willen video’s zien die echt aanvoelen, waarbij het niet lijkt alsof een bedrijf iets probeert te zijn wat het niet is. Authenticiteit zal de aandacht trekken en vasthouden.

Een vacaturevideo brengt jouw verhaal tot leven

Wist je dat er 96% meer kans is dat een kandidaat doorklikt op een website als de vacature een video bevat. Een vacature online zetten is makkelijk en snel maar niet per se effectief. Vaak merken bedrijven op dat er niet veel (kwalitatieve) respons komt op hun vacatures. Met visuele content schets je een realistisch beeld van je bedrijfscultuur en de openstaande vacatures.

De tekst van een vacature laat nog veel aan de verbeelding over waardoor potentiële werknemers te hard twijfelen en uiteindelijk afhaken. Met een vacaturevideo krijgen ze meteen een beeld hoe een gemiddelde werkdag eruit ziet, welke competenties ze zoeken, hoe de werksfeer is,… Kortom: Het gebruik van visuele communicatie is onmisbaar bij het voeren van een goede wervingscampagne.

Ben je op zoek naar nieuw talent maar weet je niet hoe je eraan moet beginnen? Het boostU team zorgt ervoor dat CV’s rechtstreeks in je mailbox terechtkomen a.d.h.v. digital recruitment. Bekijk hieronder één van onze werken en ontdek hoe wij jouw verhaal tot leven kunnen brengen met een vacaturevideo:

Livestreamen

Alles kan tegenwoordig live worden uitgezonden, denk maar aan evenementen, Q&A’s en vergaderingen. Je kunt je richten op je eigen werknemers, collega’s of op een extern publiek. Er zijn dus een hoop mogelijkheden om livestreams in te zetten als marketingtool voor je bedrijf. Deze vorm van videomarketing is makkelijk, betaalbaar én je creëert meer betrokkenheid en authenticiteit bij je publiek.

Wil jij je evenement op een kwalitatieve manier livestreamen? boostU gebruikt video om jouw verhaal te delen met jouw doelgroep.

SEO boost

Met een goede videomarketing strategie behaal je er onder andere meer conversies mee en een hogere ranking op Google. De algoritmen van Google hechten veel waarde aan verschillende soorten content. Video’s worden als waardevoller beschouwd dan content met alleen tekst, waardoor de algoritmen van Google ze prioreren. Uit onderzoek van Hubspot blijkt dat 66% van de kijkers de website van het bedrijf bezocht na het bekijken van een branded video.

Hou er tevens rekening mee dat YouTube ook onder Google zit. Video’s helpen jouw website om gevonden te worden. Je kan een doorverwijzing maken door o.a. een link in je videobeschrijving te zetten. Dit geeft je potentiële klant een extra manier om niet alleen op jouw website, maar ook op andere kanalen zoals de Facebook pagina van jouw bedrijf uit te komen.

Video’s kunnen ook helpen de bounce rate te verminderen, omdat ze de aandacht van bezoekers vasthouden en hen uitnodigen om langer op jouw website te blijven.

Er zijn eindeloze redenen waarom jij moet inzetten op videomarketing. Weet je niet hoe je eraan moet beginnen? Contacteer ons & wij helpen je bij het boosten van je business.

Tips & tricks

We delen graag nog enkele tips die je gaan helpen bij jouw videomarketing strategie:

 •  De eerste 5 seconden zijn belangrijk: vermeld een CTA, je product en je brand.
 • Creatives moeten aansluiten bij het objectief:
  • Awareness: een aantrekkelijke video met een duidelijke boodschap die triggert om verder te kijken.
  • Consideration: een duidelijke CTA die triggert om door te klikken naar de website.
 • Design de video voor sound off (power of visual).
 • De ideale lengte van een video is maximum 15 seconden.
 • Video’s waar personen in voorkomen trekken meer aandacht.
 • Advertenties met video’s analyseren (A/B testen): welke werken en welke niet?
 • Voeg altijd een link toe aan de creative zodat mensen kunnen doorklikken naar de homepage.

Als je deze tips verwerkt in je strategie, ben je er helemaal klaar voor! 🚀

Heb jij hulp nodig bij je videomarketing strategie?

Contact us 🚀

Not another newsletter...

Join 100+ other digital growth marketers and get monthly tips and insights delivered right in your inbox.