Case | Lead generation

Afval alternatief

Hoe boostU erin slaagde de naamsbekendheid van Afval Alternatief om te zetten in een toestroom van leads.

Afval Alternatief staat bekend om de persoonlijke aanpak binnen de recycling & afvalmarkt. Door een flexibele samenwerking en dienstverlening denkt Afval Alternatief met je mee over alternatieven voor inzameling en het vinden van de juiste oplossing voor het verwerken van afvalstromen voor bedrijven en particulieren.

Case image

Wat hebben we gedaan?

Lead Generation

Paid Social

Paid Search

A/B Testing

Content Creation

Marketing Analytics

Wat was de uitdaging?

Afval Alternatief legt de nadruk op een foutloze flexibele afvalinzameling met concurrerende tarieven op lange termijn. Een persoonlijke klantgerichte aanpak met aandacht voor een correcte sortering aan de bron behoren tot de belangrijkste kernwaarden.
Deze aanpak zorgt voor een nieuwe impuls in de sector, maar moet worden ondersteund door een digitale groeistrategie die gericht is op:

  • meer naamsbekendheid in de sector
  • meer online zichtbaarheid bij de juiste doelgroepen binnen de particuliere en zakelijke markt:
  • meer B2B-leads via de website
  • het beheren en centraliseren van een contactendatabase voor lead management en nurturing doelstellingen

 

Case image
Case image

Resultaten

+122%

Lead conversies

+83%

Conversie rate

€14

CPL

Wat maakte dit een succesverhaal?

1

Benadering van meerdere kanalen

Door meerdere kanalen te benaderen samen met een verbeterde website, behaalden we al snel betere resultaten voor Afval Alternatief waardoor ze 122% meer lead conversies haalden.

2

CRO

Door de landingspagina’s op de website verbeteren en meerdere leadformulieren aanboden waaronder een gratis scan, offerteaanvragen en contactformulieren, hebben we de conversie rate aanzienlijk kunnen verhogen.

3

Focus op performantie

Een gemiddelde kostprijs per lead van € 13 over alle kanalen is een kosteneffectieve manier voor Afval Alternatief om leads te genereren en nieuwe klanten aan te trekken. Overschakelen op een performantiegerichte mindset was de juiste manier om Afval Alternatief te laten groeien.

Aan welk project denk jij?

Let’s talk.

Contact 🚀