Case | Website development

FOODpathS

FOODPathS is een project gesteund door de Europese Commissie dat zich inzet voor een concreet plan en de benodigde hulpmiddelen voor een geschikte werkomgeving voor de toekomstige Europese samenwerking voor Sustainable Food Systems (SFS) voor de mensen, de planeet en het klimaat dat wordt gelanceerd in 2024.

Case image

Wat hebben we gedaan?

Web design

Web development

Goede voorbereiding

FOODPathS kwam naar ons met een zeer goede voorbereiding, zowel de branding als de structuur was al volledig uitgewerkt. Dat zorgde ervoor dat wij meteen aan het webdesign konden beginnen. We hebben hun uitgeschreven structuur vertaald naar een modern en speels design wat perfect aanleunt bij hun branding. Op deze manier waren alle design keuzes al afgeklopt vooraleer we naar de development fase over zouden gaan.

 

Gebruiksvriendelijk

Aangezien er nood was aan tal van content types en categorieën was het noodzakelijk om in zowel front-end als back-end al deze informatie duidelijk op te delen en weer te geven. In de back-end hebben we gezorgd voor een duidelijke onderverdeling en een gebruiksvriendelijke pagina opbouw wat er voor zorgt dat de klant makkelijk zelf aanpassingen kan doen. Daarnaast hebben we in de front-end met vele filters gewerkt zodat de gebruikers gericht kunnen zoeken naar de juiste informatie.

Naast de filters waren er nog een aantal belangrijke features zoals social media share knoppen om gebruikers de evenementen en nieuws items makkelijk te laten delen. Een twitter feed om tweets die de FOODPathS hashtag gebruiken in de kijker te zetten en een interactieve map om alle funders in een handig overzicht weer te geven.

Case image

Resultaten

9

Filters

8

Content types

Wat maakt dit een succesverhaal?

1

Animaties

Aangezien het een informatieve website is, is het belangrijk om de website aantrekkelijk te houden. De lange teksten worden op het scherm gebracht aan de hand van animaties wat het geheel voor de gebruiker aangenamer maakt.

2

Overzicht

Door alle verschillende content types in combinatie met de juiste categorieën op te delen hebben we de grote hoeveelheid informatie overzichtelijk gehouden, voor zowel gebruikers als beheerders.

Gelijkaardig project in gedachten?

Let's talk 🚀